Emotionele bijeenkomst voor Gino bij speeltuintje Kerkrade

Zaterdagavond zijn mensen bij elkaar gekomen om Gino te herdenken. © L1
Bij het speeltuintje aan de Zonstraat in Kerkrade zijn zaterdagavond ruim 200 mensen bijeengekomen om de 9-jarige Gino te herdenken. Ook de zussen van de jongen waren daarbij aanwezig.
Bij de speeltuin ligt inmiddels een bloemenzee voor de jongen.

Ballonnen

Bij de emotionele bijeenkomst werden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet bij de zoektochten naar de vermiste jongen. Daarna werden er nog balonnen opgelaten. Ook aan de Gildeweg in Maastricht, waar Gino vandaan komt, zijn knuffels en bloemen gelegd.
Zaterdag is ook een oproep gedaan om woensdagavond deel te nemen aan een herdenkingstocht om Gino zo een laatste eer te bewijzen.

Verdwenen

De jongen verdween woensdagavond uit het speeltuintje. Een dag later werd in Landgraaf een stepje gevonden dat mogelijk van Gino was. Verder werden vrijdagavond kleren gevonden die mogelijk iets met de zaak te maken hebben.

Lichaam

Zaterdagochtend is bij een huis aan de Opbraakstraat in Geleen het lichaam van Gino gevonden. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 22-jarige Geleendenaar opgepakt. Uit informatie van L1 blijkt dat het om Donny M. gaat. De 22-jarige man is gearresteerd voor ontvoering en mogelijke betrokkenheid bij de dood van Gino. Verder is hij een bekende van politie en justitie.

Shock

De familie van de jongen is "in shock en intens verdrietig" nu de sinds woensdag vermiste jongen dood is teruggevonden. Een leegte die niet te vullen is, staat in een verklaring namens de familie.
Of er buiten dit moment en de aangekondige herdenkingstocht nog stille tocht voor Gino wordt georganiseerd, is vooralsnog onduidelijk. Burgemeester Petra Dassen van de gemeente Kerkrade wil daarover nog in gesprek gaan met de familie.