Familie Gino: 'We zijn in shock en intens verdrietig'

De lijkwagen vertrekt bij de vindplaats in Geleen. © Track '88
De familie van Gino (9) is "in shock en intens verdrietig" nu de sinds woensdag vermiste jongen dood is teruggevonden. Een leegte die niet te vullen is, staat in een verklaring namens de familie.
"Helaas heeft de politie zaterdag het lichaam van Gino levenloos aangetroffen. Het verdriet is niet te omvatten en vreselijk. De politie zal het onderzoek nu verder oppakken en met zorgvuldigheid en prioriteit uitvoeren om te achterhalen wat er is gebeurd en wie hierbij betrokken is", valt te lezen in de persverklaring.

Behoefte aan rust

De familie bedankt mensen voor de "talloze hartverwarmende reacties" die ze kreeg. "Gino mag nooit vergeten worden en moet zo mooi en goed mogelijk worden herdacht als de lieve vrolijke jongen die hij was", aldus het bericht, waarin ook wordt aangegeven dat de familie nu behoefte heeft aan rust.

Klap

"Het is een klap voor de gemeenschap en de politiemensen die de afgelopen dagen naar Gino hebben gezocht. En dat kreeg vandaag een wrange wending in Geleen", zegt burgemeester Petra Dassen van Kerkrade. Of er een stille tocht voor de jongen komt, is nog niet bekend. Dassen wil daarover in gesprek met de familie van Gino. "Alles gaat in overleg met de nabestaanden."

Speeltuintje Kerkrade

De jongen, die eigenlijk in Maastricht woont, verdween woensdagavond uit een speeltuintje aan de Zonstraat in Kerkrade. Donderdagavond werd in Landgraaf een stepje gevonden dat lijkt op de autoped van Gino. Ook werden vrijdagavond kleren gevonden die mogelijk iets met de zaak te maken hebben.

Lichaam

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 22-jarige verdachte opgepakt in Geleen. Het zou gaan om Donny M., zo blijkt uit onderzoek van L1. De Geleendenaar heeft de politie zaterdagochtend naar het lichaam van de 9-jarige jongen geleid. De verdachte is een bekende van politie en justitie. Over zijn verleden kan plaatsvervangend hoofdofficier Henk van der Meijden niks zeggen. "De verdachte zit in beperkingen om het onderzoek zo objectief mogelijk plaats te laten vinden", zegt hij. "Ik kan alleen zeggen dat de verdachte volgende week wordt voorgeleid aan de rechter-commisaris."
De verdachte is gearresteerd voor ontvoering en mogelijke betrokkenheid bij de dood van Gino.