Politie bevestigt: vermiste Gino dood gevonden

Gino van der Straeten die sinds woensdagavond vermist wordt © Politie Limburg
Het lichaam dat zaterdagochtend in Geleen is gevonden, is van de sinds woensdag vermiste Gino van der Straeten (9).
Dat heeft de politie bevestigd bij een persconferentie over de vermissingszaak. De persconferentie is hier terug te kijken.

Verdachte leidt politie naar lichaam

"We hebben samen met de familie en heel veel vrijwilligers met man en macht gezocht", zegt Xander Beenhakkers van de politie. "Dat heeft ertoe geleid dat we vrijdagmiddag een verdachte in beeld kregen. Op aanwijzing van de verdachte hebben we het lichaam van Gino gevonden."

Bekende van politie en justitie

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 22-jarige man uit Geleen opgepakt. Het zou gaan om Donny M. Bij de persconferentie werd duidelijk dat hij bekend is bij politie en justitie. Over de Geleendenaar kan plaatsvervangend hoofdofficier Henk van der Meijden niks zeggen. "De verdachte zit in beperkingen om het onderzoek zo objectief mogelijk plaats te laten vinden", zegt hij. "Ik kan alleen zeggen dat de verdachte volgende week wordt voorgeleid aan de rechter-commisaris."

Speeltuin

De jongen, die eigenlijk in Maastricht woont, verdween woensdagavond uit een speeltuintje aan de Zonstraat in Kerkrade. Donderdagavond werd in Landgraaf een stepje gevonden dat lijkt op de autoped van Gino. Ook werden vrijdagavond kleren gevonden die mogelijk iets met de zaak te maken hebben.

Lichaam

Zaterdagochtend is in Geleen een lichaam gevonden bij een huis aan de Opbraakstraat in de buurt Landgraaf, een relatief jong gedeelte van stadsdeel Lindenheuvel. De politie hield er al 'ernstig rekening mee' dat het om de vermiste jongen zou gaan. Dat wordt nu dus bevestigd.