Terugkijken: Persconferentie over vermissingszaak Gino (9)

Veel media-aandacht bij de persconferentie rond de vermissingszaak. © L1
De politie heeft zaterdagmiddag een persconferentie gegeven over de vermissingszaak rond de 9-jarige Gino van der Straeten.
De persconferentie op het hoofdbureau van de politie Limburg begon om 16:25 uur. De uitzending is hieronder terug te kijken.
Kijk je via de app, klik dan hier.

Vermissing

De jongen verdween woensdagavond uit een speeltuintje aan de Zonstraat in Kerkrade. Donderdagavond werd in Landgraaf een stepje gevonden dat lijkt op de autoped van Gino. Ook werden vrijdagavond kleren gevonden die mogelijk iets met de zaak te maken zouden kunnen hebben. Zaterdagochtend is een lichaam gevonden bij een huis aan de Opbraakstraat in de buurt Landgraaf, een relatief jong gedeelte van stadsdeel Lindenheuvel. De politie 'houdt er ernstig rekening mee dat het gaat om de vermiste Gino'.
Hier is In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 22-jarige man uit Geleen opgepakt. Het zou gaan om Donny M.

Foto's op social media

Op social media gaan foto's en namen rond van de mogelijke verdachte. De politie meldt op Twitter dat het in deze gevallen niet om de opgepakte verdachte gaat. 'Wij verzoeken dringend om deze beelden te verwijderen en niet te delen', schrijft de politie.