Zoektocht Gino: lichaam gevonden in Geleen

Onderzoek in Geleen, waar de verdachte van ontvoering van Gino is aangehouden © Orange Media
In de zoektocht naar Gino van der Straeten is zaterdagmorgen in Geleen een lichaam gevonden. De politie 'houdt er ernstig rekening mee dat het gaat om de vermiste Gino', maakte die zojuist bekend.
Het lichaam werd gevonden bij het huis aan de Opbraakstraat in de buurt Landgraaf, een relatief jong gedeelte van stadsdeel Lindenheuvel. In de nacht van vrijdag op zaterdag is hier een verdachte in de zaak is aangehouden.

Verdachte

De man die vastzit vanwege de verdwijning van de negenjarige Gino van der Straeten wordt 'op dit moment' verdacht van ontvoering. Het zou gaan om de 22-jarige Donny M. uit Geleen, al kan de politie dit nog niet bevestigen. De man is een bekende van politie en justitie, maar advocate Sjanneke de Crom wil daar verder niet op ingaan. "Deze man is mijn cliënt, maar ik ga verder niet in op deze of eerdere zaken", laat zij weten aan L1.

Onderzoek Geleen

De man is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden en is inmiddels door de politie gehoord. In en rond de plek waar de man is opgepakt is de politie nu druk bezig met onderzoek. Een groenstrook met speelterreintje bij de Opbraakstraat is op dit moment afgezet. Agenten en rechercheurs kammen de omgeving uit.

Politiehelikopter

Een politiehelikopter voert zaterdag een uitgebreide verkenningsvlucht uit boven het gebied tussen Kerkrade en Geleen, met bijzondere aandacht voor de plekken waar vermeende sporen van Gino zijn gevonden. Zo vloog de helikopter verschillende rondjes boven Kerkrade, en ook boven de plek in Landgraaf waar mogelijk het stepje van Gino is teruggevonden.