L1mburg Centraal: Maastricht Aachen Airport blijft open

Maastricht Aachen Airport © Jean-Pierre Geusens
Maastricht Aachen Airport blijft open, Tom Dumoulin stopt na dit jaar met wielrennen en meer Limburgs nieuws.

Hulp uit allerlei hoeken om vermiste Gino te vinden

In de zoektocht naar de vermiste Gino van der Straeten is er hulp uit allerlei hoeken. De politie heeft niet genoeg mankracht om de verschillende gebieden te doorzoeken. Op dit moment wordt er met verschillende teams en op verschillende plekken gezocht naar de negenjarige jongen die sinds woensdagavond vermist is vanuit Kerkrade. De Stichting Veteranen Search Team, die ook meehielp bij de zoektocht naar Anne Faber, is naar Limburg afgereisd. Het team zoekt mee op twee verschillende plekken in Kerkrade, met drie afzonderlijke groepen. In totaal zoeken 65 mannen en vrouwen mee.

Maastricht Aachen Airport blijft open

Het Limburgs Parlement kiest definitief voor het openhouden van Maastricht Aachen Airport, maar dan wel onder strikte voorwaarden. Het provinciebestuur moet voor 31 december 2022 met een uitgewerkte business case komen. Het aantal ernstig gehinderden moet verder omlaag tot maximaal 5600 op 1 januari 2025. Verder moet er een royaal omgevingsfonds komen om de overlast voor de omgeving te beperken, geld bedoeld voor extra isolatie of de uitkoop van woningen vlakbij het vliegveld.

Gouden Narrenkap voor Frans Theunisz

Hij behoeft weinig introductie en heeft in de loop der jaren een omvangrijk oeuvre opgebouwd, de Maastrichtse zanger Frans Theunisz. Zijn nummer 'Sjeng aon de Geng' is de succesvolste Limburgstalige hit ooit in de Mega Top 50. Dit jaar krijgt de 76-jarige zanger de Gouden Narrenkap. Die onderscheiding wordt eens in de drie jaar uitgereikt door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge.

Tom Dumoulin stopt na dit jaar met wielrennen

Tom Dumoulin stopt na dit seizoen met wielrennen, heeft de 31-jarige Maastrichtenaar vrijdag bekendgemaakt. Dumoulin heeft een teleurstellende deelname aan de Giro achter de rug. Hij moest opgeven en voelde dat zijn lichaam niet meer mee kon. In 2017 won hij die Ronde van Italië nog. Dat werd meteen het hoogtepunt van zijn carrière.

Theatervoorstelling Over de Stroom

Ze groeiden allebei op aan de Maas. Nu hebben twee jonge theatermakers een voorstelling gemaakt over de rivier die hen heeft gevormd en die zowel een vriendelijk als wreed karakter kan hebben. Zaterdag gaat de voorstelling 'Over de stroom' in première, niet in een theater maar in Blerick, aan de Maas. Dat zorgt voor nogal wat praktische uitdagingen, zo blijkt tijdens de generale repetitie.