Vermissingszaak Gino: 'spullen' gevonden in bosgebied

De politie heeft vrijdagavond in het onderzoek naar de vermiste Gino van der Straeten (9) een parkeerplaats en een speeltuintje in Kerkrade afgezet. Nadat burgers iets hebben gevonden dat mogelijk verband houdt met de vermissingzaak is het onderzoek gestart.
Verder wordt er ook onderzoek gedaan in een bosgebied aan het Vincent van Goghplein.

Research

Voor het bos staan enkele leden van het Veteranen Research Team, een stichting die ondersteuning biedt aan de politie tijdens zoekacties naar vermiste personen. Beide zussen van Gino kwamen vrijdagavond kijken naar de verrichtingen van de recherche bij het bos. Bij de actie is ook een helikopter ingezet.

Spullen meegenomen

Het is vooralsnog onduidelijk wat er gevonden is. Daarover zegt de politie nog niks. Rond 21:20 uur is het onderzoek afgerond. De gevonden spullen zijn overgebracht naar het politiebureau. De omgeving van het Vincent van Goghplein is weer vrijgegeven.

Zaterdag verder zoeken

De politie houdt in de nacht van vrijdag op zaterdag geen zoekacties meer in verband met de duisternis, aldus een woordvoerster. Pas zaterdagochtend worden de zoektochten hervat. In overleg met de politie wordt in de loop van zaterdagochtend bepaald waar het Veteranen Search Team gaat zoeken. Datzelfde geldt voor burgerinitiatieven die onder begeleiding van de politie ook vrijdag uitkeken naar sporen van Gino.

Step gevonden

Gino, die eigenlijk in Maastricht woont, werd woensdagavond rond 19:30 uur voor het laatst gezien bij een speelveldje aan de Hertogenlaan en Zonstraat. Hij had een zwarte step met rode handvaten en voetenplank bij zich. Donderdagavond werd een step gevonden aan de parkeerplaats bij zwembad In de Bende in Landgraaf. Zus Kelly (32) is ervan overtuigd dat het de step van haar broertje is. De politie heeft dat nog in onderzoek.

Burgerinitiatieven

Vrijdag ging de zoektocht verder in Landgraaf. De politie heeft een helikopter, speurhonden en drones ingezet. De Duitse politie is ook in kennis gesteld. Verder zijn er camerabeelden opgevraagd en buurtonderzoek gedaan. De camerabeelden bij het zwembad waar de step werd gevonden, zijn nog niet in werking. Er zijn verschillende burgerinitiatieven die zoektochten naar de jongen organiseren.

Duits zoekteam

Ook heeft Medical Service NRW, een zoekteam uit Duitsland dat is gespecialiseerd in het zoeken naar mensen en het geven van medische bijstand en dat ook beschikt over honden, besloten te helpen. Naar eigen zeggen kreeg het team donderdagavond het verzoek om mee te speuren. Samen met een ander Duits speurhondenteam en droneteam zijn zij tot 04:30 uur doorgegaan met zoeken. Ook vrijdag is er weer een grootschalige zoekactie, meldt Medical Service NRW op Facebook.

Niet genoeg mankracht

De Stichting Veteranen Search Team, die ook meehielp bij de zoektocht naar Anne Faber, zoekt in Kerkrade mee naar de vermiste Gino. Volgens de politie heeft de vermissing zo veel impact en moeten zo veel verschillende gebieden doorzocht worden, dat de politie daar niet genoeg mankracht voor heeft.