Hulp uit allerlei hoeken om vermiste Gino te vinden

Een overzicht met informatie over Gino © Politie Limburg
In de zoektocht naar de vermiste Gino van der Straeten is er hulp uit allerlei hoeken. De politie heeft zelf niet genoeg mankracht om de verschillende gebieden te doorzoeken.
Op dit moment wordt er met verschillende teams en op verschillende plekken gezocht naar de negenjarige jongen die sinds woensdagavond vermist is vanuit Kerkrade.

Twee verschillende plekken

De Stichting Veteranen Search Team, die ook meehielp bij de zoektocht naar Anne Faber, is naar Limburg afgereisd. Het team zoekt mee op twee verschillende plekken in Kerkrade, met drie afzonderlijke groepen. In totaal zoeken 65 mannen en vrouwen mee. Volgens een politiewoordvoerder wordt er gezocht om uit te kunnen sluiten dat in een bepaald gebied wat gevonden kan worden.

Hulp uit Duitsland

Ook is er hulp vanuit Duitsland. Medical Service NRW, een zoekteam uit Duitsland dat is gespecialiseerd in het zoeken naar mensen en het geven van medische bijstand en dat ook beschikt over honden, heeft besloten te helpen.

Geen goed gevoel

Verder zijn er veel mensen die zich geroepen voelen om mee te zoeken. Kelly, een zus van Gino, heeft geen goed gevoel bij de vermissing. "Ik hoop gewoon dat hij terugkomt", zegt ze. "Ik ben wel heel blij dat zoveel mensen bereid zijn om te helpen."

Burgeractie coördineren

Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) is gevraagd een burgerzoekactie te coördineren. Het CPV-team zoekt samen met de politie en burgers. De verzamellocatie is Sporthal Rolduc in Kerkrade. Mensen kunnen zich vooraf aanmelden.
Zo'n 200 mensen speuren door wijken Kerkrade op zoek naar Gino © L1 (Maurice de Heus)

Beelden gezocht

De politie is dringend op zoek naar beelden van onder meer beveiligings-, deurbelcamera's en dashcams in de omgeving van Kerkrade en Landgraaf. Er wordt nadrukkelijk gevraagd om beelden die tussen woensdag 1 juni 17:00 uur en donderdag 2 juni 21:00 uur zijn gemaakt. Ook de locatie is van belang. Het gaat dan over de plek waar Gino voor het laatst gezien werd, waar een step werd gevonden en het tussenliggend gebied.

Step gevonden

Gino werd woensdagavond rond 19:30 uur voor het laatst gezien bij een speelveldje aan de Hertogenlaan en Zonstraat. Hij had een zwarte step met rode handvaten en voetenplank bij zich. Donderdagavond werd een step gevonden aan de parkeerplaats bij zwembad In de Bende in Landgraaf. Zus Kelly (32) is ervan overtuigd dat het de step van haar broertje is. De politie heeft dat nog in onderzoek.