Zoektocht naar vermiste Gino gaat door in Landgraaf

De foto die op de opsporingsposter van Gino van der Straeten staat © Politie
Nog steeds ontbreekt elk spoor van Gino van der Straeten. De 9-jarige jongen wordt sinds woensdagavond vermist.
Daarom wordt er vrijdag verder gezocht door vrijwilligers bij zwemcentrum In de Bende in Landgraaf waar donderdagavond mogelijk de step van de jongen werd gevonden.

Man wordt gezocht

Ook wordt gezocht naar de man die woensdagavond gezien is op het speelveld waar Gino was met een aantal andere kinderen. De kinderen hebben al met de politie gesproken. Naar de man wordt nog steeds gezocht.

Step

De politie is een DNA-onderzoek gestart om te kijken of de step ook daadwerkelijk van de jongen is. De grote vraag blijft hoe het speelgoed daar gekomen is. Een mogelijkheid is dat de step daar door iemand is achtergelaten of dat Gino zelf een tocht van zo’n 8 kilometer heeft gemaakt. De step zou donderdagochtend al bij zwembad In de Bende hebben gelegen, zo zegt Richard Willemsen, die wegen bestraat bij het zwembad. Pas laat donderdagmiddag werd de tweewieler door de politie gevonden.

Camerabeelden

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie onderzoek gedaan in de buurt. Daarbij zijn camerabeelden opgevraagd. Hoewel er bij het zwembad camera’s hangen, zijn deze nog niet in werking. Ook is bij buurtbewoners aangeklopt of zij iets gezien hebben of camerabeelden kunnen leveren.

Zoektocht

Donderdag zijn zo’n 30 tot 40 vrijwilligers een zoekactie gestart in Kerkrade. Na de vondst van de step in Landgraaf verplaatste de zoektocht naar het zwembad. Donderdagavond rond 23:30 uur werd de zoekactie gestaakt om onder andere de politie niet te storen tijdens hun onderzoek. Vrijdagochtend rond 10:00 uur gaat de zoekactie in Landgraaf weer verder.

Vermist

Het kind is 1,30 meter lang en heeft een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, een lichte spijkerbroek en groene schoenen met witte zool aan. Verder draagt hij een rode pet van het merk Nike. De jongen komt uit Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade.