CDA‘er Guillaume Delsing nieuwe wethouder in Voerendaal

Het gemeentehuis in Voerendaal © L1 (camiel schnackers)
Guillaume Delsing is het nieuwe gezicht in de wethoudersploeg van Voerendaal.
Delsing was lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hij was al een aantal jaren fractievoorzitter. Delsing komt in de plaats van zijn partijgenoot Peter Thomas.

Vier wethouders

Voerendaal krijgt de komende periode opnieuw vier wethouders. Ruud Braun en Harry Coenen blijven de wethouders namens Democraten Voerendaal. Pierre Verbraak keert terug voor de PvdA.

Coalitieakkoord

Democraten Voerendaal, CDA en PvdA werken op dit moment nog aan een coalitieakkoord. De verwachting is dat dat in juli in de gemeenteraad wordt besproken. Dan worden ook de wethouders officieel gekozen en geïnstalleerd. Speerpunten in het coalitieprogramma worden onder meer een masterplan woningbouw, meer burgerparticipatie, stimuleren van het toerisme, klimaat en duurzaamheid en het financieel gezond houden van de gemeente.

Coalitie

De coalitie kan rekenen op 10 van de 15 zetels in de gemeenteraad. Democraten Voerendaal, CDA en PvdA vormden ook de afgelopen bestuursperiode de coalitie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!