Zoekactie vermiste Gino: step in Landgraaf gevonden

De politie heeft donderdagavond mogelijk de step van de vermiste Gino van der Straeten (9) gevonden. De step werd rond 20:30 uur gevonden op een parkeerplaats bij zwembad In de Bende in Landgraaf.
De omgeving is afgezet voor verder onderzoek. Bij het onderzoek wordt ook een politiehond ingezet.

Speeltuin Kerkrade

De jongen is sinds woensdagavond vermist. Hij werd die avond voor het laatst met zijn step gezien in een speeltuin in Kerkrade.

Zoekactie

De zus van de vermiste jongen vreest dat hij is meegenomen. Inmiddels zijn burgers een zoekactie gestart naar de jongen. Vooralsnog zonder resultaat.

Gezondheid

De Limburgse politie maakt zich ernstige zorgen om de gezondheid van de 9-jarige. Hoofd van de Limburgse recherche Danny Frijters: "We gaan zometeen de tweede nacht in en dat is voor een negen-jarige natuurlijk altijd gevaarlijk." Dat Gino bij een familielid zou zijn, wordt nagenoeg uitgesloten. "Wij hebben goed contact met de familie en kijken ook samen naar het onderzoek. Als Gino bij familie was geweest, hadden we dat waarschijnlijk wel geweten."

Vermist

Het kind is 1,30 meter lang en heeft een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, een lichte spijkerbroek en groene schoenen met witte zool aan. Verder draagt hij een rode pet van het merk Nike. De jongen komt uit Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade.