L1mburg Centraal: 9-jarige Gino nog steeds vermist

De foto die op de opsporingsposter van Gino van der Straeten staat © Politie
Verdachte had al langer een conflict met overleden Xavier Durlinger, Yad Vashem-onderscheiding voor Pannings echtpaar en meer Limburgs nieuws.
De uitzending van L1mburg Centraal van donderdag 2 juni 2022:
Met de volgende onderwerpen:

9-jarige Gino nog steeds vermist

De politie heeft een Amber Alert verstuurd vanwege de vermissing van een 9-jarig jongetje uit Kerkrade. Gino van der Straeten is woensdagavond voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Volgens de politie is het kind in levensgevaar. In de zoektocht zijn onder andere een helikopter en drones ingezet. Ook zijn er flyers verspreid in de buurt. Vooralsnog tevergeefs, de 9-jarige Gino is nog altijd spoorloos.

Verdachte had al langer een conflict met Xavier Durlinger

Een langslepend conflict tussen enkele jongeren heeft mogelijk geleid tot de dood van Xavier Durlinger uit Sittard. De 19-jarige plaatsgenoot die vastzit in de zaak had al een tijd ruzie met het slachtoffer. Die strijd is vastgelegd op beeld en geluid. Dat blijkt uit materiaal dat in handen is van L1 en ook uit gesprekken met betrokkenen.

Yad Vashem-onderscheiding voor Pannings echtpaar

De ambassade van Israël heeft donderdagochtend de Yad Vashem-onderscheiding postuum toegekend aan het echtpaar Kersten-Van Nienhuijs uit Panningen. De Nederlandse titel van de onderscheiding 'Righteous Among the Nations', Rechtvaardige onder de Volkeren. Matheus en Maria Kersten-van Nienhuijs zorgden in de Tweede Wereldoorlog voor een veilige onderduikplek voor een Joods jongetje.

Heerlen pakt energiearmoede aan

Bij de gemeente Heerlen zijn 'vele duizenden' aanvragen binnengekomen voor de 800 euro compensatie voor de hoge energierekening. Wethouder Peter van Zutphen zegt dat ambtenaren er alles aan doen om de aanvragen binnen de vastgestelde termijn van acht weken af te handelen.
Bekijk hier de hele reportage