Politie vreest voor leven Gino, burgers starten zoekactie

Een politie-auto op één van de plekken waar gezocht wordt naar Gino van der Straeten © Achille Prick (L1)
Van Gino van der Straeten ontbreekt vooralsnog ieder spoor. De Limburgse politie maakt zich ernstige zorgen om de gezondheid van de 9-jarige.
Gino van der Straeten werd woensdagavond voor het laatst met zijn step gezien in een speeltuin in Kerkrade. De politie houdt rekening met een misdrijf, maar sluit ook andere opties niet uit.

'Gevaarlijk'

Hoofd van de Limburgse recherche Danny Frijters: "We gaan zometeen de tweede nacht in en dat is voor een negen-jarige natuurlijk altijd gevaarlijk." Dat Gino bij een familielid zou zijn, wordt nagenoeg uitgesloten. "Wij hebben goed contact met de familie en kijken ook samen naar het onderzoek. Als Gino bij familie was geweest, hadden we dat waarschijnlijk wel geweten."

Burgeractie

Zo'n dertig à veertig burgers verzamelden zich donderdagmiddag om 17:30 uur bij de basisschool De Steltloper om te zoeken naar de 9-jarige. Die basisschool ligt op een steenworp afstand van de plek waar Gino voor het laatst werd gezien; de speeltuin tussen de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade. Van daaruit zoeken ze bij en in het Berenbos. Onderweg werden enkele woonwijken doorlopen. Tot nog toe hebben de zoekers niemand gevonden. Ook de step die de jongen bij zich had, is spoorloos.
Initiatiefneemster Ramona Nyqvist vertelt dat dat in samenspraak met de politie is besloten om de zoekactie 's middags te laten beginnen. "In de ochtend liepen we de onderzoekers voor de voeten, zo kregen we te horen."

Rolduc

Ook in het bosgebied rondom Rolduc is gezocht. De actie daar heeft nog niks opgeleverd. De politie heeft donderdagavond ook nog een helikopter ingezet. Deze heeft geruime tijd boven Landgraaf gevlogen.
Donderdagavond werd nog gezocht naar Gino. © L1

Tips

De politie wil nog in contact komen met een man die woensdagavond bij de speeltuin in de buurt was. Ze benadrukt daarbij dat het hier niet om een verdachte gaat. Op hetzelfde moment waren er ook drie kinderen. De politie heeft al met de kinderen gesproken, maar nog niet met de man. Volgens de politie heeft hij mogelijk belangrijke informatie over de verdwijning van Gino.

Zwarte step

Het kind is 1,30 meter lang en heeft een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, een lichte spijkerbroek en groene schoenen met witte zool aan. Verder draagt hij een rode pet van het merk Nike. Gino heeft waarschijnlijk een zwarte step met rode handvatten en daarop rode stickers bij zich.