Heerlens raadslid opnieuw ernstig bedreigd

De dreigbrieven die een omwonende in de brievenbus vond © L1
Raadslid Roel Leers (fractie Hart-Leers) heeft opnieuw een brief met doodsbedreigingen ontvangen. Het is inmiddels de derde brief aan zijn adres binnen korte tijd.
In de brief wordt om geld gevraagd en gedreigd dat de keel van het raadslid wordt doorgesneden. Leers heeft de brief vorige week overgedragen aan de politie.

Extra toezicht

De gemeente heeft naar aanleiding van de dreigementen een camera opgehangen en de politie surveilleert extra in de wijk. Er wordt onderzoek gedaan naar de afzender van de brieven. Deze lijken verband te houden met de opvang voor drugsverslaafden en zijn gericht aan mensen die kritisch zijn op de opvanglocatie in de wijk Molenberg. Ook een overbuurman van het raadslid ontvangt intimiderende brieven.

Ernstige dreigementen

Burgemeester Roel Wever van Heerlen laat weten de dreigementen scherp te veroordelen. "Daarom heb ik ook preventief een extra mobiele camera op de Voskuilenweg laten plaatsen, eerder is ook al extra toezicht van boa’s geregeld. Hiermee wil ik ieder geval het gevoel van onveiligheid wegnemen en eventuele overlast in de kiem smoren", zegt Wever, die verder geen uitspraken doet vanwege het onderzoek.