Zus vermiste 9-jarige jongen vreest voor ontvoering

Met een politiehelikopter wordt er gezocht naar de jongen © L1 (Achille Prick)
De zus van de vermiste Gino van der Straeten (9) is radeloos nu haar broertje vanuit Kerkrade wordt vermist. "Wij denken dat hij mee is genomen."
De politie houdt rekening met een misdrijf, maar sluit ook andere opties niet uit, zei een woordvoerster.

Geen verklaring

De jongen is woensdagavond tussen 19:30 en 20:30 uur voor het laatst gezien bij een speeltuin aan de Hertogenlaan en Zonstraat. De politie sloeg groot alarm omdat er geen enkele verklaring gevonden kan worden voor het verdwijnen van Gino. Donderdagmiddag heeft de politie ook een Amber Alert uitgegeven vanwege de vermissing.
Ook zus Naomi ziet geen reden dat haar broertje zou weglopen. "Hij is nog nooit eerder weggelopen. Ik zie het niet als weglopen, want hij was aan het spelen met nog een paar jongetjes."

Schreeuwen

Kelly (32), een andere zus van Gino, zegt geëmotioneerd dat ze de hele nacht hebben gezocht naar hem. "We hebben ook liggen schreeuwen. In de tijd dat wij naar hem hebben gezocht, moet hij niet ver uit de buurt kunnen zijn." Volgens haar woont de jongen bij zijn moeder in Maastricht. Hij logeerde sinds een week bij haar in Kerkrade, omdat hun moeder ziek is en de vader buiten beeld.

Voogdij

Kelly is zelf moeder van twee kleine kinderen. Zij zou binnenkort de voogdij over Gino krijgen. Zus Naomi geeft aan dat dat te maken heeft met de gezondheidsproblemen van hun moeder. Het voogdijschap speelt volgens haar geen rol bij de vermissing.

Zwarte step

Het kind is 1,30 meter en heeft een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, een lichte spijkerbroek en groene schoenen met witte zool aan. Verder draagt hij een rode pet van het merk Nike. Gino heeft waarschijnlijk een zwarte step met rode handvatten en daarop rode stickers bij zich.

Drones ingezet

De politie zoekt inmiddels met onder andere een helikopter naar Gino. Verder zijn er drones ingezet. De politie hoopt verder op beelden van camera's in deurbellen. De politie heeft inmiddels ook de Duitse politie in kennis gesteld. Kerkrade ligt aan de Duitse grens. Ook worden er flyers in de buurt verspreid om uit te kijken naar de jongen.

Getuige

De politie wil in contact komen met een volwassene die met drie kinderen rond 18:30 uur bij de speeltuin was volgens een getuige. "Mogelijk weten zij meer over de verblijfplaats van de jongen", schrijft de politie.
Vol emotie doet zus Kelly een oproep. "Zien jullie een heel lief mannetje, blond en blauwe ogen, bel dan alsjeblieft de politie. Alsjeblieft", smeekt ze.