Alpe d'Huez trotseren: 'Moet en zal die berg op'

Hilde Lahaye uit Arensgenhout tijdens de Alpe d'HuZes © Hilde Lahaye
De Alpe d'HuZes is donderdag van start gegaan met zo'n vijfduizend deelnemers, onder wie ook Hilde Lahaye uit Arensgenhout. "Ik heb altijd geroepen: ik moet en zal die berg op."
Door de coronacrisis duurde het twee jaar langer dat ze de Franse berg Alpe d'Huez te voet kon beklimmen. Na het overlijden van haar opa en oma aan kanker, kan ze nu waarmaken wat ze altijd heeft geroepen.

Positieve vibe

"Je voelt een hele positieve vibe", vertelt Hilde donderdagochtend al wandelend in de L1 Nieuwsshow. Volgens haar lijkt de sfeer op de Vierdaagse. "Maar ik denk dat dit op emotioneel gebied een stukje zwaarder is. Iedereen neemt wel iemand mee de berg op."

Ongetraind wandelen

In alle vroegte begonnen de deelnemers met de fiets of te voet aan het beklimmen van de bekende berg. Hilde wil twee keer de Alpe d'Huez op. Tot nu toe gaat het 'verrassend goed', zegt ze. "Het is een heerlijk temperatuurtje, perfect wandelweer." De twee jaar dat het fiets- en loopevenement niet doorging, heeft Hilde overigens niet aangegrepen om flink te trainen. "Uh, ik wandel ongetraind."
Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. "Ik heb zelf 965 euro opgehaald en met ons team zeker 8000 euro."