Bedreigde dieren van zand te zien in GaiaZOO

In GaiaZOO zijn deze neushoorns van zand te zien © GaiaZOO
GaiaZOO heeft er vanaf donderdag officieel nieuwe dieren bij, maar die zijn dan wel van zand gemaakt. Het zandsculpturenfestival ZOO van ZAND zet daarmee bedreigde diersoorten op de kaart.
Tien kunstenaars hebben de afgelopen zes weken aan de tien zandsculpturen gewerkt. Bezoekers van de dierentuin konden met eigen ogen bekijken hoe die van korrel tot volwaardige zandsculpturen werden gemaakt.

Kwetsbare diersoorten

Het gaat om onder andere de bedreigde eikelmuis en een kolonie berberapen die van zand zijn gemaakt. Ook is er een zandsculptuur van de levende planeet Gaia, die verwijst naar de naam van GaiaZOO. Zandkunstenaar Roger Geraedts is trots dat hij met het team op bijzondere wijze verhalen kan vertellen over kwetsbare diersoorten. "In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. De natuur is zo mooi, perfect georganiseerd en wonderlijk, maar onze planeet is ook ontzettend kwetsbaar."

Speciale beschermlaag

In totaal is er voor het zandsculpturenfestival 300 ton zand gebruikt dat van Limburgse bodem afkomstig is. Een speciale beschermlaag zorgt ervoor dat de zandsculpturen bestand zijn tegen weer en wind.
De tien kunstwerken zijn tot het najaar in de Kerkraadse dierentuin te zien.