L1mburg Centraal: De grens over voor goedkopere brandstof

File door goedkopere brandstof © Jean-Pierre Geusens
Spannende dagen voor vliegveldmedewerkers, pakje sigaretten naar 40 euro en meer Limburgs nieuws
Bekijk hier de hele uitzending

Grote drukte aan Duitse benzinepompen

Grote drukte bij verschillende Duitse tankstations vlak over de Limburgse grens. Reden is de prijsverlaging bij de oosterburen. Benzine werd daar 35 cent per liter goedkoper, diesel 17 cent. De verlaging maakt dat een liter benzine in Nederland wel 50 cent duurder kan zijn. Ondanks de drukte leidde het nergens tot chaos. De tankstations konden de vele tanktoeristen prima aan.
Bekijk hier de hele reportage

Pakje sigaretten kost 40 euro in 2040

Staatssecretaris Van Ooijen wil de prijs voor een pakje sigaretten stapsgewijs flink verhogen. Nu kost een pakje rond de 8 euro. In de coalitie is afgesproken om de prijs in 2025 te verhogen naar 10 euro. Daarna komt er jaarlijks een vast bedrag van zo'n 2 euro bovenop. In 2040 kost een pakje sigaretten dan maar liefst 40 euro. Als het plan doorgaat wordt Nederland koploper in Europa. Streven is een rookvrije generatie in 2040.
Bekijk hier de hele reportage

Kaartverkoop Bruce Springsteen uitgesteld

Vele tienduizenden fans zaten om 10 uur woensdagochtend klaar achter de computer om kaarten te bestellen voor de concerten van Bruce Springsteen, volgend jaar juni in Amsterdam en Landgraaf. Maar het ging mis bij Ticketmaster. Door een storing is de kaartverkoop uitgesteld. Norbert Frijns uit Maastricht mag je wel een die-hard fan noemen. Hij was al bij 72 concerten van the Boss. Frijns had in een voorverkoop al kaartjes weten te bemachtigen voor onder meer Landgraaf, Amsterdam, Dublin en Oslo, maar wilde nog kaartjes voor Düsseldorf en München. Dus zat hij woensdagochtend ook klaar...
Bekijk hier de hele reportage

Grond afgraven om natuur in Beesel meer kans te geven

Met stikstof vervuilde grond afgraven om de natuur ter plekke weer een impuls te geven. Dat gebeurt op dit moment bij natuurgebied Het Beesels Broek. De toplaag wordt daar over een diepte van zo'n 30 centimeter afgeschraapt. Helemaal waardeloos is die grond overigens niet, want hij kan prima gebruikt worden om er even verderop een dijk te verstevigen.
Bekijk hier de hele reportage

Spannende dagen voor vliegveldmedewerkers

Vrijdag wordt er beslist over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Er liggen nog steeds vier opties op tafel, van maximale groei tot zelfs sluiting van het vliegveld in Beek en dus stijgt de spanning bij de honderden medewerkers.
Bekijk hier de hele reportage

Na twee jaar weer een LK tijdrijden

Na twee jaar onderbreking stond er voor de wielrenners eindelijk weer eens een Limburgs kampioenschap tijdrijden op het programma. 25 kilometer door Nationaal Park De Maasduinen in Well, met op het einde een winnares die bijna zonder titel naar huis was gegaan.
Bekijk hier de hele reportage