Superfan van Bruce Springsteen heeft wél kaarten

Vele tienduizenden grepen woensdag mis, maar superfan Norbert Frijns uit Maastricht heeft wel kaarten voor Bruce Springsteen. Al een heleboel. Maar hij wilde er nog meer en dat lukte uiteindelijk ook nog.
"Ja ik had in de presale inderdaad al kaarten kunnen krijgen voor Amsterdam en Landgraaf", vertelt Frijns. "En ik heb ook al kaarten voor Olso, Dublin en Monza in Italië. Maar ik had er nog graag voor München en Düsseldorf."

Springsteen-fans

Dus zat Frijns woensdagochtend om 10:00 uur klaar. Achter twee schermen en een telefoon, waarop hij in verbinding stond met een groep Springsteen-fans die samen proberen zoveel mogelijk kaarten in te slaan. "Nee, niet om door te verkopen, maar om elkaar onderling te helpen en te ruilen of tegen kostprijs te verkopen. Dat is een groep fans die door heel Nederland zit en een enkeling in het buitenland. We zijn elkaar tegengekomen bij de concerten."

Gebundelde krachten

Maar ondanks de gebundelde krachten lukt het via de websites niet om aan kaarten voor Düsseldorf of München te komen. "Verschillende mensen werden eruit gegooid. Er waren nog wel zitplaatsen te krijgen, maar daar doe ik het niet voor. Ik wil wel echt vooraan staan."
Frijns mag je namelijk wel een diehard fan noemen. Hij bezocht al 72 concerten van The Boss. "Ja sinds mijn zestiende ben ik fan. HIj zingt over alles wat je in het leven meemaakt: vreugde en verdriet. Alle emoties. Verder is de muziek gewoon lekker en ken ik geen betere entertainer dan Bruce."

Coverband

Zelf is Frijns zanger in de coverband Bruce Brothers. "Ik heb hem ook een keer ontmoet, in 2017 in Eindhoven. Hij was daar voor zijn dochter die in de paardensport zit. We hebben toen enkele uren gewacht bij zijn hotel. Toen hij naar beneden kwam, heeft hij een minuut of tien de tijd genomen. Sympathieke vent."
Aan het eind van de dag krijgt Frijns goed nieuws. Via via zijn er toch nog kaartjes voor Düsseldorf beschikbaar voor Frijns. "Blij dat ik hem volgend jaar weer een paar keer kan zien."