Verdachten woningbrand 'Een Huis Vol' wijzen naar elkaar

Een brand verwoestte de woning van het Een Huis Vol-gezin. © Romano Quaedackers
Ruim zes maanden na de brandstichting in de woning van de Heerlense familie Quaedackers, bekend van het NPO-programma Een Huis Vol, is nog steeds niet duidelijk wie dit op haar of zijn geweten heeft. Moeder Nadine en ex-vriend Kevin G. wijzen elkaar aan als dader.
Dat bleek woensdag in de rechtbank van Maastricht tijdens een zogeheten pro-formazitting.
'Ik heb dit niet gewild'
Een Huis Vol
-moeder Nadine (43) zei tegen de rechtbank dat ze door haar toenmalige vriend, de 35-jarige Kevin, is gedwongen mee te doen. "Hij dreigde me te vermoorden. Ik heb dit niet gewild. Wat had ik moeten doen?"

In woning geweest

Kevin heeft juist verklaard dat Nadine de schuldige is. "Mijn cliënt heeft zich mee laten slepen," aldus zijn advocate Bo Maenen. Beide verdachten hebben bekend dat ze op 1 december vorig jaar in de woning aan de Van Rappardstraat in Heerlen zijn geweest. Ook zijn er jerrycans gevonden. Een getuige verklaarde bij de politie dat ze allebei de brand hebben gesticht in het huis, dat op dat moment niet meer werd bewoond. Wel lagen er nog veel spullen van het gezin in de woning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!