Limburg Centraal: Viecuri in actie tegen huidkanker

Stockfoto. © iStock
Twee Limburgse restaurants nieuw op lijst Michelinsterren, Velden haalt Gekke Maondaag in en meer Limburgs nieuws.

Viecuri in actie tegen huidkanker

Er komen steeds meer patiënten bij in Nederland met huidkanker, maar het is vooral de oudere groep mensen die met klachten naar de huisarts gaat. In de afgelopen 25 jaar is het aantal patiënten met huidkanker verviervoudigd. Met name de in de groep 30 tot 60 jaar zien artsen een flinke stijging van het aantal kankerpatiënten. Daarom is het Viecuri-ziekenhuis in Venlo een campagne gestart om mensen bewust te maken van huidkanker.

Boeren houden uit protest koeien binnen

Veel melkveehouders hielden maandag hun koeien op stal, niet vanwege slecht weer of een ziekte, maar uit protest. Ze vrezen dat er straks een vergunning nodig is om hun koeien buiten te laten grazen. Dat is alweer een gevolg van een rechterlijke uitspraak.

Twee Limburgse restaurants nieuw op lijst Michelinsterren

Blijdschap en verdriet rond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren. In een bomvol De La Mar Theater in Amsterdam maakte Michelin bekend welke chefs bekroond worden. Die uitreiking werd twee maanden uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Limburg heeft vanaf nu twaalf restaurants met een Michelinster. Drie restaurants in onze provincie hebben 2 sterren: Brut 172 in Reijmerstok, Sabero in Roermond, en nieuwkomer Julemont in Wittem. Dat laatste restaurant krijgt in een klap 2 sterren.

Coach Jos Luhukay weg bij VVV-Venlo

Coach Jos Luhukay vertrekt bij VVV-Venlo, ondanks een tot 2023 doorlopend contract. 'Voor beide partijen beter is om, met het oog op de toekomst van de club, de samenwerking nu te beëindigen', meldt VVV in een statement De geboren Venlonaar was pas sinds maart 2021 trainer van VVV. Toen volgde hij de weggestuurde Hans de Koning op. Als interim-trainer kon hij VVV vorig jaar niet behoeden voor degradatie uit de Eredivisie.

Velden haalt Gekke Maondaag in

Ook voor de Veldenaren is het even wennen. Gekke Maondaag op 30 mei onder een stralend zonnetje. De laatste maandag van januari dat is normaal in het dorp aan de Maas. Door corona werd Gekke Maondaag daar uitgesteld tot vandaag. Noodgedwongen, voor eens en hopelijk nooit meer. Het feest was er niet minder om.