Medepleger moord Bobo Jalloh (60) overleden in ziekenhuis

De 39-jarige Jalloh kwam bij het steekincident in zijn woning om het leven. © Fer Traugott
Hub M., de man uit Brunssum die veroordeeld is voor het medeplegen van de moord op de 39-jarige Bobo Jalloh uit Landgraaf in 2017, is vorige week op 60-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis.
M. werd in december 2020 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17,5 jaar.

Benauwdheidsklachten

M. is op dinsdag 24 mei in het ziekenhuis overleden. Volgens een woordvoerder van de gevangenis werd hij die ochtend in het ziekenhuis opgenomen nadat hij bij afdelingspersoneel en de medische dienst van de PI kenbaar maakte benauwdheidsklachten te hebben. In de middag is M. overleden.
Er wordt door Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een calamiteitenonderzoek uitgevoerd. Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is geïnformeerd.

Bekentenis

Advocaat Francoise Landerloo, die M. bijstaat in de zaak, zegt dat de moord zonder de bekentenis van haar cliënt waarschijnlijk nooit was opgelost. "Dat tekende hem ook als persoon. Hij vond het belangrijker dat de kinderen van Jalloh wisten wat er gebeurd was dan dat hij ermee weg zou komen."

Getuige

M. zat vast in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Roermond en zou in het najaar als getuige verhoord worden vanwege de strafprocedures die in hoger beroep dienen tegen twee medeverdachten.

Bobo Jalloh

Bobo Jalloh werd op 31 mei 2017 in zijn woning aan de Koempel in Landgraaf door messteken om het leven gebracht. Hij werd acht keer in zijn borst gestoken. De vrouw zou de moord hebben beraamd omdat haar man haar en de kinderen mishandelde.