Eén gewonde ongeval Sprookjesbos nog in ziekenhuis

In Valkenburg is vrijdagmiddag een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. © Track'88
Van de drie slachtoffers van het ongeval in het Sprookjesbos in Valkenburg afgelopen vrijdag ligt er nog een in het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het familiepark gaat het goed met de man.
De moeder en dochter van het Belgische gezin dat met een bakje van de attractie de ballontoren Calidius vijf tot zes meter naar beneden viel, zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Dat laat assistent-manager van het Sprookjesbos, Barry Herings, weten.

Onderzoek

De toedracht van het ongeval wordt nog steeds onderzocht. Naast het gebruikelijke onderzoek door de arbeidsinspectie en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) doen ook het Sprookjesbos zelf en de exploitant van de attractie onderzoek naar het voorval.

Meerdere controles

Voor alle betrokken is het nog een raadsel hoe het bakje is losgeraakt. “De attractie is in april onderworpen aan een TÜV-keuring, een Duits keurmerk, en begin mei controleerde de NVWA het park nog", zegt regiomanager Arthur van Disseldorp van branche-organisatie van recreatieondernemers Hiswa-Recron.
“Bovendien vindt dagelijks door het park zelf een keuring plaats voor de opstart van de attracties”, laat van Disseldorp weten.
De Calidius blijft voorlopig dicht voor bezoekers. De rest van het Sprookjesbos is gewoon geopend de komende tijd.