Michelinsterren: Spanning stijgt voor Limburgse restaurants

Stockfoto. © iStock
Maandag wordt in Amsterdam de nieuwe Michelingids Nederland 2022 gepresenteerd. Met daarin het neusje van de zalm qua restaurants in ons land: want ook de sterrenzaken worden in die gids opgenomen.
Een spannend moment dus, ook voor Limburgse chef-koks: want wie krijgt een ster, of verliest er misschien wel eentje?

Limburgse sterrenrestaurants

Op dit moment hebben negen restaurants in Limburg één Michelinster: de Maastrichtse zaken Beluga Loves You, Tout à Fait, Rantrée, De Leuf in Ubachsberg, Da Vinci in Maasbracht, ONE in Roermond, Marrees in Weert, Valuas in Venlo en Brienen aan de Maas in Well.
Twee Limburgse restaurants hebben twee sterren: Brut172 in Reijmerstok en Sabero in Roermond. Het maximum van drie sterren is in onze provincie nog niet uitgereikt door Michelin.
Update: Zondagavond maakte restaurant Valuas in Venlo bekend dat het haar Michelinster kwijtraakt. Meer daarover lees je hier.

Grote kanshebbers

In het tv-programma L1mburg Centraal vertelt Jo Cortenraedt, hoofdredacteur Chapeau Magazine, over de nieuwe kanshebbers van dit jaar. Volgens Cortenraedt zijn er zes restaurants in de provincie die weleens hun (eerste) ster kunnen krijgen. Dat zijn Damianz in Roermond, Julemont en Atelier in Gulpen en drie in Maastricht: Château Neercanne, Studio en Au coins des bons enfants.
Limburg lijkt het dan ook behoorlijk goed te doen op culinair niveau: "Met elf sterrenzaken hoeven we ons zeker niet te schamen en ik hoop dat er minstens een en wellicht twee zaken bijkomen die ook in de prijzen vallen. Maar dat zal zeker niet bij alle zes gebeuren."
Het hele gesprek met Jo Cortenraedt is hieronder terug te zien:
💬 WhatsApp ons!
Tip voor de redactie? Stuur je bericht via WhatsApp of naar redactie@1limburg.nl. Ook voor het doorgeven van fouten in onze berichten.