L1mburg Centraal: Rutte bezoekt Memorial Day in Margraten

De organisatie verwacht zondag tussen de 1000 en de 3000 bezoekers © Janna Hoofs (L1)
Memorial Day, Michelingids Nederland: de spanning stijgt voor koks en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van zondag 29 mei.

Premier Rutte bezoekt Memorial Day in Margraten

Premier Rutte was vandaag aanwezig bij Memorial Day op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Dat is de jaarlijkse herdenking van de soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van Europa. In Margraten liggen ruim 8000, vaak jonge, Amerikaanse militairen begraven.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Michelingids Nederland: spanning stijgt voor koks

Morgen wordt in Amsterdam de Michelingids Nederland gepresenteerd. Met daarin het neusje van de zalm qua restaurants in ons land; want onder meer de sterrenzaken worden in die gids opgenomen. Een spannend moment dus, ook voor Limburgse chef-koks: want wie krijgt een ster, of verliest er misschien wel eentje? Welkom Jo Cortenraedt, hoofdredacteur van Chapeau Magazine.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Huldiging Handbal Venlo

Honderden mensen stonden vanmiddag op de Markt de speelsters van Handbal Venlo op te wachten. Voor het eerst in de historie van de club zijn de vrouwen landskampioen geworden. Vandaag was de huldiging.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Roermondse Poppentheater bestaat 35 jaar

Feest voor het Roermondse Poppentheater De Klaproos. Dat bestaat 35 jaar. Opgericht dus in een tijd waarin er nog geen beeldschermen waren. Maar ook nu nog weten de poppen kinderen te betoveren, zo bleek vandaag tijdens het Vertel- en Poppenspelfestival.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Klok kerk Melick zwijgt voor woningen

Het kerkbezoek loopt steeds verder terug, en daarom hebben in de afgelopen dertig jaar 75 kerken hun deuren moeten sluiten. Van die 75 zijn er 24 afgebroken. De 51 kerken die er nog zijn hebben of krijgen een herbestemming als woon- of bedrijfsruimte. Dat blijkt uit cijfers van het Bisdom Roermond. Ook de Sint Andreaskerk in Melick - de enige kerk in het dorp - krijgt een nieuwe bestemming. De eeuwenoude klok daar zal dus nooit meer luiden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Bijzondere wijding in kathedraal

Het is, in een tijd dat de kerken leeglopen, een hele opvallende keuze: je leven wijden aan God. Twee Limburgse vrouwen werden gisteravond in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond tot maagd gewijd. Het is voor het eerst dat dit gebeurde in het Bisdom Roermond.
Bekijk hier de hele reportage terug.