L1mburg Centraal: Maagdenwijding in kathedraal Roermond

De maagdenwijding vindt voor het eerst in Roermond plaats. © L1 (Sjors Abeling)
De allereerste auto ooit in Nederland reed in Venlo, Fortuna kijkt vooruit naar komend seizoen en meer Limburgs nieuws

Maagdenwijding in kathedraal Roermond

Een unicum voor het bisdom Roermond: twee vrouwen ontvangen in de Sint-Christoffelkathedraal de zogenaamde maagdenwijding. Hiermee laten ze zien dat ze hun roeping volgen en hun leven wijden aan het geloof, zonder dat ze toetreden tot een kloostergemeenschap.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fortuna kijkt vooruit naar komend seizoen

Het voetbalseizoen is officieel nog niet helemaal voorbij, maar in Sittard kijken ze alweer vooruit. Want Fortuna speelt ook komend seizoen weer in de eredivisie, dankzij die spectaculaire handhaving tegen NEC.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Internationale fans bij concert Guido Dieteren in Kerkrade

Guido Dieteren geeft dit weekend een speciaal concert op de markt in Kerkrade. Een bus met fans uit Denemarken is onderweg om daar bij te zijn en ook loopt er een Deense cameraploeg rond die een documentaire maakt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Museum Psychiatrie Venray geopend

Een enkeltje Venray. Het is een bekend begrip van vroeger om mensen te beschrijven die krankzinnig waren. Venray heeft een hele geschiedenis met de opvang van psychiatrische patiënten. Vrijdagmiddag is het vernieuwde museum geopend dat die geschiedenis vertelt. René van Lieshout is al 14 jaar vrijwilliger en geeft ons een rondleiding.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Obesitasmedicijn hoogstwaarschijnlijk in basispakket

Duizenden mensen met overgewicht gebruiken op dit moment het medicijn Mysimba. Dat zorgt ervoor dat de eetlust wat minder wordt. Nu nog moet de patiënt dit medicijn zelf betalen, maar vanaf deze zomer komt het hoogstwaarschijnlijk in het basispakket van de zorgverzekering. Dat is mooi, vindt ook Vivianne Tillie uit Maastricht, die het medicijn al enige tijd gebruikt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

De allereerste auto ooit in Nederland reed in Venlo

Voor oud-wethouder in Venlo en oldtimerliefhebber Henk Brauer was het een grote ontdekking: de allereerste auto ooit in Nederland reed in Venlo. De gebeurtenis baarde hoogstwaarschijnlijk opzien 130 jaar geleden, maar raakte daarna in de vergetelheid. Daar moet volgens Brauer en anderen verandering in komen.
Bekijk hier de hele reportage terug.