Attractie blijft dicht na ongeval: 'Betreuren het voorval'

In Valkenburg is vrijdagmiddag een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. © Track'88
Het Sprookjesbos in Valkenburg houdt de ballontoren Calidius, waar vrijdagmiddag een karretje van enkele meters hoogte uit de lucht viel, de komende tijd gesloten.
"Directie en personeel zijn ontdaan over het voorval en we betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren. Onze gedachten gaan nu in de eerste plaats uit naar de slachtoffers en familie van de betrokkenen", laat het themapark in een verklaring weten.

Nachtmerrie

Wat eigenlijk een leuk dagje uit had moeten zijn, eindigde in een nachtmerrie voor enkele bezoekers. Twee volwassenen en twee kinderen zaten rond 14:45 uur in de ballontoren - een attractie met ronddraaiende karretjes in de lucht - toen het mis ging. Een van de karretjes brak af en viel zo'n vijf tot zes meter naar beneden. Daarbij raakten de twee volwassenen en één van de kinderen gewond.

Onderzoek

Hoe dit voorval heeft kunnen gebeuren, zal technisch onderzoek van onder meer de Arbeidsinspectie moeten uitwijzen. Het park voert zelf ook een onderzoek uit. "Momenteel zijn wij in afwachting van de uitkomst", aldus het attractiepark.