L1mburg Centraal: Drie gewonden na val karretje Sprookjesbos

De hulpdiensten arriveren bij het Sprookjesbos in Valkenburg. © Orange Media
Duizenden Limburgers wachten nog steeds op een operatie, schapenhouders komen niet van hun wol af en meer Limburgs nieuws
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 27 mei.

Drie gewonden na val karretje Sprookjesbos

Een karretje van een attractie in themapark het Sprookjesbos in Valkenburg is vrijdagmiddag naar beneden gevallen. Daarbij zijn drie bezoekers gewond geraakt, twee volwassenen en een kind.
Bekijk hier de reportage terug.

Duizenden Limburgers wachten nog steeds op een operatie

De coronacrisis heeft een enorme belasting veroorzaakt bij de ziekenhuizen in Limburg. Natuurlijk tijdens de crisis, toen Limburg zwaar getroffen werd, maar ook nu zorgt dat nog steeds voor drukte op de operatiekamers, want duizenden Limburgers wachten nog steeds op een operatie. Verslaggever Maurice de Heus is in het academisch ziekenhuis in Maastricht om te kijken hoe ze daar met die achterstand omgaan.
Bekijk hier de reportage terug.

Coalities Roermond en Heerlen rond

Dik twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen is de coalitie rond in Roermond en Heerlen. In Roermond gaat de Liberale Volkspartij Roermond, die ook de grootste is, voor het eerst meebesturen. In Heerlen heeft de grootste partij, de Ouderen Partij Heerlen, juist voor de oppositie gekozen.
Bekijk hier de reportage terug.

Schapenhouders komen niet van hun wol af

Schapenhouders zitten met de handen in het haar. De wol van hun dieren raken ze namelijk aan de straatstenen niet kwijt. De vraag naar het natuurproduct is nagenoeg verdwenen en dat maakt dat verschillende bedrijven met duizenden kilo's wol blijven zitten.
Bekijk hier de reportage terug.

Dialectles voor Oekraïense vluchtelingen

Honderden Limburgers vangen op dit moment een Oekraïense vluchteling op. Ze proberen ook een handje te helpen bij de integratie. Sittardenaar Guus Queisen gaat nog een stapje verder: hij geeft de Oekraïense Elena les in de Sittardse taal en gebruiken.
Bekijk hier de reportage terug.

VVV-directeur Bogers blikt terug op seizoen

Het voetbalseizoen van VVV-Venlo verliep op z'n zachtst gezegd rumoerig. Er was druk op trainer Jos Luhukay, spelers die moesten vertrekken. Uiteindelijk waar sportief gehoopt werd op deelname aan de nacompetitie, moest VVV genoegen nemen met een tiende plaats. Alle reden dus om met algemeen directeur Marco Bogers te praten over de nabije toekomst, maar ook het afgelopen seizoen.
Bekijk hier de reportage terug.