Wie wordt de BBQ-kampioen? Vrouwen strijden ook om titel

De vrouwen houden het eten goed in de gaten tijdens het kampioenschap. © L1 (Ruud van Broekhoven)
Het barbecueseizoen is inmiddels geopend. Maar vergis je niet: vlees en vis grillen is een vak apart. Hoe doe je dat nou als een echte grillmeister?
Om te leren van de besten, moest je donderdag op de Markt in Geleen zijn, want daar werd voor het eerst het Limburgs kampioenschap barbecueën gehouden.

'Niet de bedoeling'

Ook het damesteam van Shennah Higgs uit Geleen was een van de deelnemers. "Het was helemaal niet de bedoeling om met een kampioenschap mee te doen. We wilden gewoon naar een leuk evenement in Geleen, maar zagen pas later dat het een kampioenschap was."
Toch namen ze de wedstrijd zeer serieus én met succes. In de categorie 'alles uit de zee' kregen ze van de jury een tweede plaats. Volgens de jury een ongekende prestatie, omdat ze het moesten opnemen tegen vakmensen. Na een verhitte strijd is teamcaptain Louis Kentjens uit Herten, van team Sjmaak en Deertown, uitgeroepen tot Barbecue Kampioen van Limburg.

Duizenden bezoekers

Ongeveer 6000 mensen bezochten het evenement. Volgens de organisatie was het een succes en is het voor herhaling vatbaar. Naast de kampioenschappen konden bezoekers ook BBQ-demonstraties bijwonen en waren er masterclasses van oud-wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen.