Vakantiegangers mijden Schiphol: reizigers welkom op MAA

Schiphol kampt met grote problemen. © iStock
Om zeker te zijn van een vliegtuigstoel mijden Nederlandse vakantiegangers het door personeelsproblemen geplaagde Schiphol. Maastricht Aachen Airport (MAA) verwelkomt extra reizigers met open armen.
Op boekingssites zijn vliegreizen vanuit Eindhoven, Düsseldorf en Rotterdam erg in trek. MAA en de luchthaven in Groningen steken hun vinger op om Schiphol uit de brand te helpen, schrijft het AD op basis van het zoek- en boekgedrag door consumenten.

Boekingssites

De afgelopen maand werd fors meer geklikt op reizen vanuit Eindhoven en Rotterdam-Den Haag, blijkt uit een overzicht dat Travix, onder meer eigenaar van de boekingssites van Cheaptickets en Vliegwinkel, op verzoek van het AD samenstelde. De boekingsdata voor Schiphol steken daar schril bij af.

Extra personeel

Het vliegveld in Beek heeft wat ruimte, maar is voorzichtig. "Er wordt geanticipeerd op de mogelijkheid dat er meer vluchten naar onze luchthaven gaan komen", zegt een woordvoerster tegen het AD. Volgens MAA is het vliegveld op zoek naar 'extra personeel en vragen dit ook aan partnerbedrijven, zoals security'. Maar MAA kan alleen extra vluchten aannemen als de luchthaven 'deze vluchten ook op een ordentelijke manier' kan afhandelen.