Roemer keurt meldpunt tegen journalist Joep Dohmen af

Gouverneur Emile Roemer © L1
Gouverneur Emile Roemer neemt afstand van het meldpunt dat oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA) tegen journalist Joep Dohmen heeft opgericht.
Dat schrijft Roemer aan NRC, de krant waarvoor Dohmen werkt. Hij wil benadrukken dat het meldpunt 'een particulier initiatief van de heer Driessen betreft', zonder relatie met de Provincie.

Bordeel

In het boek De Vriendenreünie schrijft de journalist dat een voormalig gedeputeerde zich met de dienstauto naar een bordeel liet brengen. Driessen maakte zelf bekend dat het over hem ging, maar ontkent stellig. Hij roept nu anderen op om zich ook te melden als ze geraakt zijn door in zijn ogen onjuiste verhalen van Dohmen.

Niet de juiste manier

Roemer kan best begrijpen dat Driessen zich ‘onheus bejegend’ voelt, maar dat het meldpunt niet de juiste manier is om dat te uiten. Hij roept op het publieke debat 'netjes en op inhoud' met elkaar te blijven voeren, met respect voor elkaars posities, standpunten en opvattingen. Daarnaast verwijst de gouverneur naar de Raad voor de Journalistiek of rechter als er een geschil is.

Reactie CDA en NVJ

Naast Roemer sprak zowel de Limburgse als de landelijke CDA-voorzitter zich uit tegen het meldpunt. Ook journalistenvakbond NVJ deed dit.