Werkdruk nekt Limburgse ambtenaren: 'Het is 5 voor 12'

Stadhuis Kerkrade © Erwin Minkenberg
Decentralisatie van overheidstaken, de coronacrisis, de opvang van Oekraïense vluchtelingen en de afhandeling van de watersnood. Bij een deel van de Limburgse gemeenten is de werkdruk enorm. Het is code zwart in sommige gemeentehuizen.
Kerkrade is één van de gemeenten in Limburg die de gevolgen van decentralisatie en verschillende crises hard voelt. "In het algemeen is de werkdruk hoog", zegt een woordvoerder. "Hierdoor zijn we op bepaalde thema's en momenten genoodzaakt om te kiezen wat we wel en niet doen. Zaken blijven wel eens liggen. De gemeente Kerkrade zit aan het maximale van wat we aankunnen. Je zou kunnen zeggen dat het vijf voor twaalf is."

Flexibiliteit gevraagd

Van een kritiek punt wil de gemeente Venlo (nog) niet spreken. "Het is wel iedere dag en week kritisch kijken naar het werkrooster. We vragen veel flexibiliteit van onze medewerkers", zo is de reactie. Net als in veel andere gemeenten zijn ook in Venlo de laatste tijd veel Oekraïense vluchtelingen in de gemeente ingeschreven. Dat heeft veel extra inzet van medewerkers gevergd.

Vacature oovullen moeilijk

Tijdens de coronacrisis en nu dus ook bij de opvang van Oekraïeners is het aan de gemeenten om het voortouw te nemen. Vaak komen de daaruit voortvloeiende werkzaamheden bovenop de zaken waarvoor een medewerker oorspronkelijk in dienst is gekomen. Menig gemeente zou graag het aantal ambtenaren uitbreiden. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De schaarste aan personeel is in Nederland in alle sectoren te merken, dus ook gemeenten hebben er last van. Een vacature opvullen, blijkt vaak heel moeilijk.

Tegen elkaar uitgespeeld

"We vissen met andere gemeenten, organisaties en bedrijven in dezelfde kleine vijver", laat de gemeente Meerssen weten. "Zolang werknemers veel keuze hebben, bestaat de kans dat werkgevers tegen elkaar worden uitgespeeld. Daardoor kunnen de lonen flink stijgen. We zien nu al dat grotere gemeentes hogere salarissen betalen. Bij vacatures waar vroeger tientallen personen reageerden, krijgen we nu slechts een handjevol reacties. Soms solliciteert helemaal niemand. We hebben ook al verschillende keren meegemaakt dat een geschikte kandidaat zich op het laatste moment terugtrok, omdat hij zich heeft bedacht."

Extra geld

Om toch aantrekkelijk voor werkzoekenden te zijn én om het zwaarbelaste ambtelijke apparaat te ontlasten, trekken verschillende gemeenten extra geld uit voor nieuwe medewerkers. Zo stemde de gemeenteraad van Meerssen deze week in met een eenmalig extra budget van acht ton om personeel in te huren. De gemeente Heerlen heeft een structureel zogenaamd knelpuntenbudget van 1,4 miljoen euro voor het vastleggen van nieuwe mensen.