Michael Theuns jonge lijsttrekker CDA bij Provinciale Staten

Michael Theuns © L1
De 28-jarige Michael Theuns is door het bestuur van het CDA-Limburg voorgedragen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar.
Theuns is momenteel fractievoorzitter van het CDA in Beek. Een vertrouwenscommissie onder leiding van burgemeester Petra Dassen van Kerkrade had Teuns voorgesteld. Het CDA-Limburg zegt met Theuns te kiezen voor verjonging en een nieuwe koers binnen de partij.

Aangewezen persoon

De Limburgse CDA-voorzitter Harold Schroeder stelt dat Teuns de commissie en het bestuur ervan overtuigd heeft dat hij de aangewezen persoon is om het verhaal van het CDA-Limburg opnieuw vorm en inhoud te geven.
"Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd beschikt hij over voldoende ervaring en visie om de politieke leiding van onze partij op zijn schouders te nemen", aldus Schroeder.

Enorm eervol

Michael Theuns zelf vindt het enorm eervol dat hij is voorgedragen als lijsttrekker en geeft aan er veel zin in te hebben. "In alles wat we doen moeten we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen en bestaanszekerheid heeft. Mensen moeten zich weer gehoord voelen en kunnen vertrouwen op de overheid", zo verklaart Theuns zijn ambitie op provinciaal niveau.

Belangrijke uitdaging

De grote transities rondom klimaat, energie en economie ziet Theuns als een belangrijke uitdaging. "Zonder de lusten bij de één en de lasten bij de ander te leggen. We hebben samen verantwoordelijkheid te nemen", zegt Theuns.

Ervaring

Hij heeft ook een aantal jaren ervaring in de provinciale politiek. Eerst als bestuursadviseur van oud-gedeputeerde Hubert Mackus. Daarna als projectleider stikstof en vervolgens van het toeristisch fietspad door Parkstad Leisure Lane. Momenteel werkt hij bij adviesbureau Berenschot.

CDA

Op 13 juni moet de ledenvergadering van het CDA-Limburg instemmen met de voordracht van Theuns als lijsttrekker. Vier jaar geleden was oud-gedeputeerde Ger Koopmans lijsttrekker van het CDA bij de provinciale statenverkiezingen. De partij behaalde toen 9 zetels en bleef daarmee de grootste partij.