Xavier Durlinger had afspraak op avond van vermissing

Xavier Durlinger werd voor het laatst op de fiets gezien. © Politie Limburg
De avond dat Xavier Durlinger (19) vermist raakte in Sittard, had hij een afspraak met iemand. Dat vertelt de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht.
De politie hoopt erachter te komen met wie hij de afspraak had en tast nog volledig in het duister over wat hem precies is overkomen.

Misdrijf

Xavier raakte woensdagavond 11 mei vermist nadat hij door het centrum van Sittard fietste. Op 19 mei werd hij dood gevonden in een bosperceel bij de Kollenberg. Hij kwam door een misdrijf om het leven.

Fiets mogelijk gevonden

De politie roept kennissen van Xavier op om zich te melden als ze meer informatie hebben over met wie hij de afspraak had. Op bewakingsbeelden in de uitzending is te zien dat Xavier op een zwarte fiets door het centrum reed. Die fiets heeft de politie mogelijk gevonden. Dat wordt nog onderzocht.

Stille tocht

Vrienden hebben een stille tocht voor de jongen georganiseerd, die woensdagavond plaatsvindt in Sittard. De familie is hier niet bij betrokken en zal de tocht ook niet meelopen.

Jubileum

Xavier is de zoon van de eigenaar van schoenenzaak Durlinger. Vanwege de dood werden de festiviteiten rond het 140-jarig jubileum van het familiebedrijf afgelast.