Ger Driessen: 'CDA-voorzitter vertoont vluchtgedrag'

Ger Driessen ontkent met zijn dienstauto bordelen te hebben bezocht © L1
Voormalig gedeputeerde Ger Driessen (CDA) reageert gepikeerd op uitspraken van de landelijke partijvoorzitter Hans Huijbers. Hij liet in verschillende media weten dat 'een meldpunt tegen een journalist niet past bij een partij die pal achter de persvrijheid staat'.
Driessen reageert geïrriteerd. "Het is vluchtgedrag", reageert de voormalig bestuurder. "De voorzitter is onder druk gezet om dit te zeggen. Huijbers moet juist opkomen voor zijn mensen. Ik heb hem gebeld en gezegd eerst te moeten nadenken voordat hij handelt. Het gaat me om de balans. Eerst moet hij mijn verhaal horen en mogelijk denkt hij dan: 'Ja, daar heb je gelijk'. Huijbers gaat me binnenkort terugbellen. Of ik teleurgesteld in mijn partij ben? Dat is prematuur, ik ga eerst het gesprek aan."
In het boek De Vriendenreünie schrijft journalist Joep Dohmen dat een voormalig gedeputeerde zich met de dienstauto naar een bordeel liet brengen. Driessen maakte zelf bekend dat het over hem ging, maar ontkent stellig. Hij roept nu anderen op om zich ook te melden als ze geraakt zijn door in zijn ogen onjuiste verhalen van Dohmen.
Geen spijt
Nee, een dag later heeft Driessen nog geen spijt. Eerder lijkt hij nog vastberadener in het doorzetten van zijn meldpunt. Driessen zegt al verschillende reacties te hebben gehad van lotgenoten. "Maar ik doe geen aanval op de persvrijheid! Ik reageer alleen op Joep Dohmen', herhaalt de voormalig gedeputeerde. Vervolgens geeft hij Dohmen er nogmaals verbaal van langs: "Dohmen zet de afgelopen dagen zijn vriendjes (in de media, red.) aan het werk om mij in een kwaad daglicht te zetten. En dan roept die vakbond, hoe heet die? NVJ ja. Die roept blablabla. Klootzakken zijn het."

Gelijk in de rechtszaal?

De NVJ en het CDA roepen Driessen op om via de rechter zijn gelijk te halen in plaats van een meldpunt op te richten. "Ik ga eerst mijn positie goed in beeld brengen. Ik denk ook dat een rechtszaak is, maar dat is niet zeker."