Dode vrouw in kanaal na acht maanden geïdentificeerd

De hulpdiensten verrichten onderzoek na het aantreffen van de dode vrouw in het kanaal bij Wessem-Nederweert. © Weertdegekste
De identiteit van de vrouw die eind september in het kanaal Wessem-Nederweert werd gevonden, is na acht maanden onderzoek eindelijk bekend. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit het Duitse Solingen.
De vrouw werd op dinsdag 28 september 2021 in het water aan de Wessemerdijk aangetroffen nadat een schipper het lichaam had gezien en alarm sloeg.

Misdrijf

Ze is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Hoe lang ze in het water heeft gelegen, is niet duidelijk. Omdat er ter plaatse geen sterke stroming staat, vermoedt de politie dat ze is achtergelaten tussen de kanalenviersprong in Nederweert en de Kelperbrug.

Identificeren

De politie had veel moeite met het achterhalen van de identiteit van de vrouw. Daarom werd er in Opsporing Verzocht, het Belgische misdaadprogramma Faroek en het Duitse Aktenzeichen XY aandacht aan de vrouw besteed.
Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen de 57-jarige vrouw op 12 april in Duitsland als vermist werd opgegeven. Daarna kwamen de twee zaken al snel samen en kon met extra onderzoek de identiteit van de gevonden vrouw worden bevestigd.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie Wuppertal en de mordkommission van de politie Wuppertal zijn daarna bij het onderzoek van de Limburgse politie betrokken. Waardoor de vrouw om het leven is gekomen, is op dit moment nog niet bekend. Het politieonderzoek gaat verder.
De nabestaanden van de vrouw zijn inmiddels op de hoogte gebracht van haar overlijden.