Laatste oproep voor 'de gouden tip' Tanja Groen

Een plakkaat van Tanja Groen voorafgaand aan een bijeenkomst in Maastricht © L1
Kelly de Vries, dochter van Peter R. de Vries, deed maandagavond bij het televisieprogramma Beau een laatste oproep voor de tip die leidt naar antwoorden in de zaak van Tanja Groen.
De persoon met die tip ontvangt 1 miljoen euro.
"Steeds als we in de media zijn komen er veel tips binnen. Dus we blijven aan de boom schudden", zegt De Vries. 23 juni loopt de deadline af om informatie te delen die antwoorden geven in de zaak van Tanja Groen. In juni vorig jaar presenteerde de inmiddels overleden Peter R. de Vries Stichting De Gouden Tip. Door middel van een crowdfunding werd 1,4 miljoen euro opgehaald.

Doorzoeken

"De tip moet binnen zijn op 23 juni. Dan is de verjaardag van Tanja. Maar daarna heeft de politie nog tijd om de tips te controleren", zegt De Vries. "Inmiddels hebben we al ongeveer 750 a 850 tips binnen. Veel daarvan zijn meedenktips zoals 'Heb je daar al gezocht?' of 'Hebben jullie ook gekeken naar Marc Dutroux?'. Toch zijn er meerdere handjes vol met concrete tips waar professionals nog steeds mee bezig zijn." Volgens De Vries is het ook niet belangrijk uit welke hoek de tip komt. "Als 'ie maar komt."

Strip

Om de zaak op zoveel mogelijk verschillende manieren onder de aandacht te brengen verschijnt dinsdag in De Limburger een speciale strip over de verdwijning van Tanja Groen. "Niet iedereen volgt het nieuws via nieuwskanalen. Maar misschien lezen die mensen wel een strip."
De deadline voor het doorgeven van informatie is 23 juni 2022. Als er dan geen gouden tip tussen zit, gaat het geld naar andere onopgeloste zaken.

Tanja Groen

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze fietste naar huis, nadat ze een feestje had gehad van haar Maastrichtse studentenvereniging Circumflex, maar ze haalde haar studentenkamer in Gronsveld niet. Ook de fiets waarop ze zich verplaatste, is nooit gevonden. Verschillende zoekacties leidden vooralsnog tot niets.