Schapen dood en gewond door loslopende hond: 'Een drama'

Een gewond schaap. Let op: het beeld kan als schokkend worden ervaren. © Het Limburgs Landschap
Een hond heeft zondag bij Wellerlooi voor een dramatische dag gezorgd voor schapen en hun herder. De dieren werden zo opgejaagd, dat er uiteindelijk vier moesten worden afgemaakt, omdat ze zich ernstig verwond hadden.
Het incident voltrok zich op de Hamert. De zwarte hond had de schapen zo opgejaagd, dat ze in blinke paniek vluchtten. Daarbij braken meerdere dieren hun poten en liepen ze andere verwondingen op.

Trieste conclusie

Boswachter Ramon Berkers verzorgde na de aanval samen met een dierenarts de dieren. "Trieste conclusie was dat vier schapen afgemaakt moesten worden en vijftien schapen door de dierenarts behandeld zijn", schrijft Het Limburgs Landschap in een persbericht. Van de vijftien schapen hebben tien dieren de komende tijd verzorging nodig om goed en volledig te herstellen.

Vogels aan het tellen

Een vrijwilliger van Het Limburgs Landschap die vogels aan het tellen was in het gebied, heeft de eigenaar van de hond gezien. Maar het is nog niet gelukt om het baasje te traceren.
Volgens het landschap had het drama makkelijk voorkomen kunnen worden door honden aan de lijn te laten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!