L1mburg Centraal: oud-gedeputeerde opent loket tegen Dohmen

Oud-gedeputeerde opent meldpunt tegen journalist Joep Dohmen © L1
Meer miljoenen voor aanpakken ondermijnende criminaliteit, een zorgpark waar de voordeur van de huizen altijd open staat en meer Limburgs nieuws.
L1mburg Centraal van maandag 23 mei 2022.

Oud-gedeputeerde opent meldpunt tegen journalist

Oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA) heeft een meldpunt geopend tegen NRC-journalist Joep Dohmen. Mensen die zich beschadigd voelen door - in hun ogen onterechte - publicaties van de Limburgse journalist kunnen daar hun ervaringen delen. Directe aanleiding voor het meldpunt is een bewering in het onlangs verschenen boek 'De Vriendenreünie' van de hand van Dohmen en zijn collega Paul van der Steen. Daarin wordt gesteld dat een gedeputeerde met de dienstauto naar een bordeel is gereden. Daarbij wordt geen naam genoemd. Driessen heeft nu zélf naar buiten gebracht dat hij wordt bedoeld.
Bekijk hier de hele reportage

In alle vrijheid rondlopen in Parc Glana

Een zorgpark waar de voordeur van de huizen altijd open staat. De minister van langdurige zorg kwam persoonlijk naar Geleen voor de opening daarvan. Dementerende ouderen kunnen in Parc Glana in alle vrijheid rondlopen, het terrein is volledig omheind. Daarmee is het een interessant nieuw initiatief in de zorg voor mensen met Alzheimer.
Bekijk hier de hele reportage

Hoe houd je jong talent in de regio?

Hoe zorg je ervoor dat jong talent de provincie niet verlaat voor studie en werk? Daar worstelen onderwijsinstellingen al jaren mee. Door de vergrijzing en de steeds grotere personeelstekorten is het vijf voor twaalf voor het onderwijs en werkveld. Daarom nodigden het Vista College, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht de onderwijsminister uit om het probleem aan te kaarten.
Bekijk hier de hele reportage

Meer miljoenen voor aanpakken ondermijnende criminaliteit

Het kabinet maakt 40 miljoen euro extra vrij voor de aanpak van de georganiseerde criminaliteit in de regio's. Het gaat om structureel geld om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Dat is de vervlechting van de onderwereld in de bovenwereld. Vier jaar geleden kreeg Limburg al 9 miljoen euro van het Rijk, onder meer om ernstige drugscriminaliteit aan te pakken. Nu komt er dus structureel meer geld vanuit Den Haag. In de uitzending is Petra Dassen te gast, burgemeester van Kerkrade maar nu als voorzitter van het RIEC, een expertisecentrum om ondermijning aan te pakken.
Bekijk hier de hele reportage

Dumoulin stapt af in Giro en maakt balans op

Tom Dumoulin beleeft op dit moment de grootse frustratie die een wielrenner kan meemaken. Zijn benen laten hem in de steek en dus stapte hij in het weekend af in de Giro d'Italia. Tijd om op de rustdag de balans op te maken en te zoeken naar antwoorden hoe het verder moet.
Bekijk hier de hele reportage