Minister Helder opent zorgpark Glana

Afbeelding ter illustratie
Minister Helder van Langdurige Zorg heeft maandag het Geleense Parc Glana geopend. Vooral het initiatief om dementerende ouderen veel vrijheid te geven, intrigeert de beleidsmakers op het ministerie.
"Het hele park is omheind zodat bewoners niet kunnen verdwalen. Ze hebben een sensor bij zich waardoor de poorten en de hekken aan de rand van het terrein gesloten blijven als zij in de buurt komen", zo laat begeleidster Joke de Jonge van Parc Glana weten.

Geen dichte deur

In het park aan de Lienaertsstraat staan negen zorgwoningen voor mensen met dementie en ouderen die vanwege lichamelijke problemen zorg nodig hebben. De woningen bieden onderdak aan 125 mensen. De voordeur van de huizen staat altijd open. "We weten dat als mensen niet tegen een dichte deur aanlopen, maar zelf kunnen besluiten wanneer ze naar buiten gaan, dat gunstig is voor mensen met vergevorderde dementie", aldus minister Conny Helder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!