Ambulancepost Venray tijdelijk verplaatst naar VieCuri

Afbeelding ter illustratie © Fer Traugott
Door een lekkage op de ambulancelocatie in Venray, wordt de ambulancepost tijdelijk verplaatst naar ziekenhuis VieCuri in Venray.
Volgens een woorvoerster van de AmbulanceZorg Limburg-Noord heeft dit geen gevolgen voor de aanrijtijden van de ambulance. "De meldkamer houdt hier rekening mee", laat ze aan L1 weten.

Lekkage

De lekkage bevindt zich in de verblijfsruimte voor het ambulancepersoneel. Om ervoor te zorgen dat zij geen last hebben van de herstelwerkzaamheden, wordt de ambulancepost voor vier maanden verhuisd naar het VieCuri Medisch Centrum in Venray. Omwonenden van het ziekenhuis kunnen in die periode wel vaker sirenegeluid horen dan normaal.
Wat er precies aan de hand is en hoe de lekkage is ontstaan, is nog niet bekend. "Een expert doet daar momenteel onderzoek naar", aldus de woordvoerster.

Brandweer

De ambulancepost in Venray ligt bij de brandweerkazerne aan de Acaciastraat. Medewerkers van de brandweer zitten aan de andere kant van het gebouw en zullen geen hinder ondervinden van de herstelwerkzaamheden.
Zodra de werkzaamheden aan de Acaciastraat klaar zijn, zal de ambulance daar weer gestationeerd worden.