Verdachte dodelijke steekpartij carnaval Horst blijft in cel

Mensen staan stil op de plek waar Guus Janssen om het leven kwam © L1 (Tim van der Weerden)
De 19-jarige verdachte van de dodelijke steekpartij in Horst, waarbij Guus Janssen (21) op carnavalsmaandag om het leven kwam, blijft langer vastzitten.
Dat heeft de rechtbank in Roermond maandag besloten. Joshua de L. uit Tienray heeft eerder al bekend dat hij Janssen met een mes heeft neergestoken.

Langer vast

"U wordt verdacht van een ernstig strafbaar feit. De rechtbank heeft dan ook besloten dat u langer vast blijft zitten. De samenleving zou geschokt zijn als u uw proces in vrijheid zou mogen afwachten", aldus de rechter. Maandag werd de zaak nog niet inhoudelijk behandeld, maar gaf de officier van justitie een update over de stand van zaken in het onderzoek.

Eén messteek

Het Openbaar Ministerie verdenkt de verdachte van doodslag. Volgens justitie is Guus Janssen opzettelijk om het leven gebracht. Dat zou gebeurd zijn met één messteek in zijn buik, licht officier van justitie Mandana Kermani maandag toe.
De L. was maandag niet fysiek aanwezig, hij volgde de zitting vanuit de gevangenis. Verschillende familieleden van Guus Janssen waren wel in de rechtszaal.

Onderzoek

Eerder liet de 19-jarige verdachte weten veel spijt te hebben van zijn daad en mee te werken aan het onderzoek. Dat onderzoek zit in de afrondende fase, meldt de officier van justitie. Half juni worden er rapporten van de psycholoog en psychiater verwacht over de geestestoestand van de verdachte.
De L. blijft in ieder geval vastzitten tot de volgende zitting, die waarschijnlijk in augustus plaatsvindt.