In de namiddag opnieuw code geel in Limburg

Stockfoto. © iStock
In het zuiden en oosten van het land is maandag code geel van kracht wegens onweersbuien, meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).
Daarbij is er kans op hagel en op windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur.

Drukkend warm

De temperatuur loopt maandag eerst nog op naar zo'n 25 tot 27 graden. Het voelt daardoor zomers en drukkend warm. In de tweede helft van de middag en de avond trekken enkele onweersbuien over de provincie.
De buien blijven volgens Meteo Limburg niet hangen, maar het koelt wel flink af tot zo'n 18 graden. Lees het uitgebreide weerbericht.

16:00 uur

Het KNMI voorziet code geel vanaf 16:00 uur in Limburg en Noord-Brabant. Een paar uur later volgen de provincies Gelderland en Overijssel. De waarschuwing duurt vier uur in de provincie en eindigt vooralsnog om 20:00 uur.

'Niet schuilen onder bomen'

Het KNMI adviseert mensen om open water en open gebied te vermijden en niet te schuilen onder bomen. "Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden", aldus het instituut.
Vorige week trok er na weken van droogte ook al twee keer noodweer over Limburg. Dit zorgde vooral in Beek en Spaubeek voor een ravage.