'Eerste slachtoffer van needle spiking in Limburg'

Afbeelding ter illustratie © iStock
Een 19-jarige vrouw uit Venlo is zaterdag mogelijk het slachtoffer geworden van 'needle spiking' tijdens het uitgaan in de stad. Door het incident raakte ze onwel.
Bij needle spiking worden onbekende vloeistoffen - vermoedelijk drugs - via een naald bij slachtoffers ingespoten.

Incident

De moeder van de vrouw beschrijft in een bericht op social media dat haar dochter door haar kleren heen in haar bil zou zijn geprikt. Gevolgen daarvan waren dat ze bleek zag, zich draaierig en rillerig voelde en bijna flauwviel. De vrouw is volgens het bericht naar het ziekenhuis gegaan en heeft aangifte gedaan van het incident.
Ze maakt het 'naar omstandigheden goed', al is de vrouw ook geschrokken en heeft ze nog lichamelijke klachten.

Preventieve vaccinaties

De moeder van de vrouw schrijft dat haar dochter preventief moet worden gevaccineerd tegen hepatitis. Ook wordt haar bloed afgenomen om te testen op bijvoorbeeld hiv. Over één en drie maanden moet zij daarvoor nog eens op controle komen.

Needle spiking

Landelijk en ook internationaal passeerden in de afgelopen weken meerdere meldingen van needle spiking de revue, vaak tijdens het uitgaan en bij jonge vrouwen. In het Verenigd Koninkrijk zijn al meer dan 100 aangiften van dergelijke incidenten gedaan. Veel is nog onbekend, bijvoorbeeld om welke stoffen het gaat.
De politie is een onderzoek naar het incident gestart en laat aan De Limburger weten dat het om één melding van needle spiking in Limburg gaat.