L1mburg Centraal: Nationale Reserve oefent bewapend in Heel

Militairen op de sluis bij Heel © L1 (Gerard Pansier)
Krapte op de arbeidsmarkt, oefening Korps Nationale Reserve, seizoensopening Openluchttheater Valkenburg en meer Limburgs nieuws.

Krapte op de arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds nijpender. Op iedere 100 werklozen zijn er 133 vacatures. En dus neemt de werkdruk op het werkende deel van de bevolking toe. Volgens hoogleraar Zijlstra van de Universiteit Maastricht is het vooral een geografisch probleem.

Oefening Korps Nationale Reserve

De militairen van het Korps Nationale Reserve liepen vrijdag en zaterdag bewapend en met een helm op door Heel en Panheel. Het ging om een oefening die bestond uit het bewaken en beveiligen van de sluiscomplexen van beiden Maasdorpen en het gebied eromheen.

X-triathlon Venray

Voor de derde keer vond zondag de X-triathlon voor mensen met een beperking plaats in Venray. Net als bij een gewone triathlon bestaat deze uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Ruim 50 sporters gingen de uitdaging aan.

Seizoensopening Openluchttheater

Waar het seizoen van de reguliere theaters langzaam op zijn einde loopt, begint het seizoen van de openluchttheaters juist. Het openluchttheater in Valkenburg is het oudste van Nederland, en in Limburg met afstand het drukst bezochte.

Gigantisch orgel voor Noorse kerk

Ze zijn in heel Europa te horen: de orgels van bouwer Verschueren uit Ittervoort. In het najaar komt er een bijzonder exemplaar bij in een kerk in het Noorse Kristiansand. Het gigantische blaasinstrument staat tijdelijk opgebouwd in Ittervoort.

De geschiedenis van de gemeentelijk spaarbank

SNS in Maastricht krijgt veel reacties op haar expositie waarin 167 jaar 'geld sparen' de kern vormt. SNS werkte onder meer samen met het Regionaal Historisch Centrum Limburg en dat lokt ook oud bankmedewerkers richting de vitrines en fotowanden.