Deeltijdmilitairen oefenen bij sluizen Heel en Panheel

Heel en Panheel waren vrijdag en zaterdag het toneel van een militaire oefening van de Nationale Reserve.
Ongeveer 50 deeltijdmilitairen van twee peletons waren twee dagen actief in en rond de sluizen.

Oefening

Bij de oefening moesten de reservisten onder andere een grote groep mensen onder controle houden, waarbij ook 'gewonden' vielen. Bij de oefening worden toneelspelers gebruikt.
De oefening in Heel is niet alleen bedoeld om de militaire vaardigheden aan te scherpen, maar ook om nieuwe vrijwilligers te werven. "Momenteel kunnen wij echt wel wat nieuwe mensen gebruiken, dat varieert van studenten tot mensen die een baan hebben", vertelt kapitein van de Nationale Reserve.

Vrijwilligers

De twee peletons zijn officieel gelegerd op de Luitenant-Generaal Bestkazerne in Vredepeel. De Nationale Reserve of Natres bestaat uit vrijwilligers die naast hun reguliere baan ook beschikbaar zijn als militair.
Afgelopen zomer werden deze reservisten bijvoorbeeld ook ingezet tijdens de watersnood in Limburg. Hun hoofdtaak is het beschermen van het Nederlands grondgebied en het ondersteunen van zowel militaire als civiele operaties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!