Twee oud-wethouders in nieuwe college Valkenburg

Het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul © L1 (Camiel Schnackers)
Twee oud-wethouders maken deel uit van het nieuwe college van B&W van Valkenburg. Het gaat om Wim Weerts van Algemeen Belang (AB) en Jef Kleijnen van Valkenburgse Senioren Partij (VSP).
Nieuw is verder Kevin Rouwette. Hij wordt wethouder namens de VVD. Niels Dauven van Algemeen Belang is de enige blijver. Dauven is overigens pas sinds maart vorig jaar wethouder.
De keuze van VSP voor Jef Kleijnen is het meest verrassend. Tot nu toe had de partij laten uitschijnen dat raadslid Lloyd Wagemans haar wethouders-kandidaat was.

Vankan

Bij AB stopt Carlo Vankan na 8 jaar als wethouder. Hij had nog een periode door kunnen gaan maar heeft naar eigen zeggen weloverwogen een andere keuze gemaakt. "Het is nu tijd voor iets anders. Ik wil graag aan de slag met de begeleiding en coaching van de nieuwe raadsleden en de nieuwe fractievoorzitter Veerle Marx. Daar zit voor mij een mooie uitdaging in die ik graag oppak", aldus Vankan. Hij stelt verder dat zijn gezin meer tijd verdient dan hij ze de afgelopen jaren heeft kunnen geven.

Rouwette

VVD-wethouder Kevin Rouwette stond op de 5e plaats van de kandidatenlijst van zijn partij bij de verkiezingen in maart. Hij was de afgelopen maanden burgerraadslid van de VVD. Rouwette volgt Jan Vermeer op. Die had eerder al aangegeven er mee te stoppen als er een nieuw college is.

Wethouders

In de gemeenteraadsvergadering van aanstaande maandag wordt het coalitieakkoord aangeboden aan de gemeenteraad. Dan worden ook de nieuwe wethouders officieel gekozen en geïnstalleerd.

Verdeling

Bij de portefeuilleverdeling valt op dat Niels Dauven verantwoordelijk blijft voor financiën en subsidies. Ook onder meer sport, burgerparticipatie en verkeer en waterstaat vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Jef Kleijnen gaat over WMO, ouderen, participatie , jeugdzorg en parkeerbeleid. Kevin Rouwette krijgt economie, toerisme, recreatie, evenementen en kunst en cultuur. Alle drie hebben een aanstelling voor 0,9 fte als wethouder. Wim Weerts is voor 0,6 fte wethouder. In zijn portefeuille zitten onder andere grote projecten, wonen en openbaar vervoer.