L1mburg Centraal: Lokaal veel schade door noodweer

Een omgewaaide boom in Beek. © L1 Whatsapp
Vliegveld Beek lijkt open te blijven, schoenenfamilie in rouw dus jubileumfeest afgelast en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 20 mei.

Lokaal veel schade door noodweer

Zandzakken werden gelegd, treinen geschrapt uit de dienstregeling, basisscholen gingen eerder dicht, kermissen en markten werden stilgelegd en Rijkswaterstaat en de waterschappen waren paraat. Allemaal voor een storm die vrijdagmiddag over Limburg trok en uiteindelijk op veel plekken mee leek te vallen, maar op sommige plekken juist veel schade veroorzaakte.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Schoenenfamilie in rouw: jubileumfeest afgelast

Het had een prachtig feest moeten worden zaterdag, het 140 jarig jubileum van schoenenzaak Durlinger, het familiebedrijf uit Sittard met tientallen vestigingen in Limburg. Maar alle feestelijkheden zijn afgelast, vanwege de dood van Xavier Durlinger, 19 jaar, de zoon van de eigenaar. Hij werd donderdagmiddag dood gevonden in Sittard, hij was dik een week vermist.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Vliegveld Beek lijkt open te blijven

Er lijkt zich een meerderheid in de provinciale politiek af te tekenen die voor het openhouden van luchthaven Maastricht Aachen Airport is. Over twee wordt er een besluit genomen, maar vrijdag was er weer een commissievergadering over het dossier van het vliegveld in Beek.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Handbal Venlo klaar voor duel tegen VOC Amsterdam

De handbalsters van Handbal Venlo zijn nog maar één overwinning van de landstitel verwijderd. Zaterdagmiddag kan in eigen huis het karwei in de 'best of three'-serie met VOC Amsterdam afgemaakt worden. De Venlose handbalsters hebben zich in een prima uitgangspositie gespeeld.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Maastricht is bijenhoofdstad van Nederland

Niet Groningen, Rotterdam of Amsterdam, maar Maastricht is de bijenhoofdstad van Nederland. Op deze Wereld Bijendag extra aandacht voor onze zoemende vrienden. Dat kunnen ze wel gebruiken want het gaat helemaal niet goed met de bij op sommige plekken.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Snelheidsmeter beloont bestuurders en school

In Brunssum staat een hele bijzondere snelheidsmeter. De verkeerspaal deelt geen boetes uit maar beloont juist bestuurders, als ze niet te hard rijden. De digitale snelheidsmeter is eigenlijk een spaarpot, bedoeld om geld in te zamelen voor speeltoestellen op de basisschool.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Geleense drummer bij Britse band The Gulls

Live optreden vanuit parkeergarages, het dak van een winkelpand of een bos, het is de Britse folkrockband The Gulls niet vreemd. Het idee ontstond gedurende de coronapandemie, maar ondertussen tourt de Engelse groep met op drums de Geleense Bob Kessels al twee jaar door Europa. Onder meer voor het opnemen van een album maken ze nu een pitstop in Geleen.
Bekijk hier de hele reportage terug.