Peter Stevens nieuwe CDA-wethouder Gennep

Peter Stevens. © CDA
Peter Stevens wordt de nieuwe wethouder van het CDA in Gennep. Hij is oud-wethouder in de voormalige Brabantse buurgemeente Boxmeer.
Stevens is de opvolger van Rob Peperzak. Die gaf eind april aan geen tweede termijn te ambiëren. Daarbij speelde zijn leeftijd van 71 jaar een rol en het feit dat hij problemen heeft met zijn gehoor.

Ervaring

Met Stevens zegt het CDA in Gennep gekozen te hebben voor iemand met ruime bestuurlijke en politieke ervaring. Stevens was van 2015 tot eind 2021 wethouder in Boxmeer. Op 1 januari 2022 ging die gemeente op in de grote fusiegemeente Land van Cuijk. Daar zit Stevens in de gemeenteraad. De inwoner van de kern Vortum-Mullem legt die functie neer nu hij wethouder in Gennep wordt.

Woningbouw

Stevens wordt onder meer verantwoordelijk voor de forse woningbouwdoelstelling die is afgesproken in het coalitieakkoord van CDA, VVD en de lokale partij Elsss. "Met hem verwachten wij iemand met inhoud en kwaliteit gevonden te hebben die op een daadkrachtige wijze uitvoering kan geven aan deze opgave", aldus het CDA-Gennep.
In Boxmeer was Stevens ook verantwoordelijk voor volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Het CDA omschrijft Stevens verder als iemand die afkomstig is uit de regio en daarmee goed bekend met de opgaves die er spelen.

Wethouders

Peter Stevens wordt met de twee andere wethouders geïnstalleerd in de gemeenteraadsvergadering van 30 mei. Die twee zijn Janine van Hulsteijn (VVD) en Frank Pubben (ELsss).