Meerdere automobilisten opgepakt bij grenscontroles

Grenscontrole in regio Venlo. © Wijkagenten Tegelen
Bij grenscontroles zijn deze week in de regio Venlo drie personen opgepakt voor rijden onder invloed van drugs en het bezit van harddrugs of verboden wapens.
De grenscontroles vonden dinsdag en woensdag plaats bij grensovergangen in Tegelen en Venlo. De politie werkte daarbij samen met onder meer de douane, Koninklijke Marechaussee en het Grensoverschrijdende Politieteam waarin ook Duitse agenten werken.

Spookvoertuigen

Tijdens de controle kwamen dinsdag vier spookvoertuigen aan het licht. Dit zijn ongeregistreerde buitenlandse voertuigen. Criminelen maken vaak gebruik van dit soort auto's, omdat ze niet naar de eigenaar te traceren zijn.
Ook werden er 26 bekeuringen uitgeschreven, voor onder meer rijden zonder rijbewijs, onleesbare kentekenplaten en een overbeladen vrachtwagen. Eén auto werd in beslag genomen vanwege openstaande boetes die niet direct betaald konden worden.

Onder invloed

Dinsdag werd één bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij ontving een proces-verbaal. Een andere automobilist werd woensdag aangehouden. Hij bleek eveneens onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. De bestuurder reed bovendien veel te hard (48 kilometer per uur boven de toegestane snelheid) en zijn auto bleek twee kale banden te hebben.
Agenten arresteerden daarnaast nog twee personen die in een huurauto reden. De bestuurder bleek onder invloed van drugs. Daarnaast waren ze in het bezit van harddrugs en meerdere verboden wapens, waaronder pepperspray.